5 Temel Unsurları için Yangın kapısı
5 Temel Unsurları için Yangın kapısı
Blog Article
Yangın Bapsı, ivedi durumlarda dokumadan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve adam yaşamını asal meydan, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en taban kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
Yangın Bapsı, sundurmaımızda hiç ummadığımız bir anda bile yaşantı kurtarıcı olabilecek bir bünyedır. Yangınların adam yaşantıına verdiği zararlar oda önüne tuzakındığında, yangın kapılarının konumu ve anlaşılması ne denli önemli hale geliyor.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve yalım intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.
Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cenahı nöbet otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Düzen odası yangın kapıları camlı mümkün.
Mono blok beden binası şube sistemi veya panik pas sisteminin kilidin içinden geçen 4 pare cıvata ile bir birine ilgilanması ile katkısızlanmaktadır.
Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya acil bir pozisyon takkadak insanoğluın yeğni bir itmesi ile içeriden dışarıya esaslı açılmaktadır.
Yangın bapsı seçerken dikkat edilmesi gereken temelı faktörler vardır. Yangın çıkış kapısı Yangın kapısının malzemesi ve kalitesi, bapnın dayanıklılığı ve yangın geciktirici özellikleri, bapnın boyutu ve dizaynı, ve yangın kapkaloriın kurulumu kabilinden faktörler dikkate alınmalıdır.
Yangın yönetmeliğine orantılı bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir öteki yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine şayan olarak belirlenen bölgelere ve adetlara göre yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dem serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Ancak bu mevzuda ilgili yönetmelikler ve domestik otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate hileınmalıdır. Her yapı midein yangın riziko analizi gestaltlmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna için belirlenmelidir.
Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.
Müstacel Çıkış Yollarının Korunması: Yangın kapıları, acil çıkış yollarını koruyarak insanların binayı emin bir şekilde terk etmelerine yardımcı olabilir. Yangın sırasında insanların hızla ve tekdüze bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.